Lagani ljetni orzotto s povrćem


Priprema:

Na maslinovu ulju popržite sitno nasjeckani luk i češnjak te timijan. Kad luk poprimi zlatnožutu boju, u tavu dodajte ječam. Sve dobro promiješajte. Podlijte bijelim vinom i dinstajte dok se tekućina ne reducira. Ulijte temeljac i kuhajte sve zajedno oko 30 minuta, povremeno miješajući. Orzotto je gotov kad popije svu tekućinu. Pred kraj kuhanja dodajte tikvicu narezanu na komadiće. Posolite i popaprite prema ukusu. Kad je orzotto gotov, umiješajte maslac. Poslužite toplo. Možete kombinirati različito sezonsko povrće koje imate u hladnjaku – patlidžane, tikvice i rajčice.

POGLEDAJTE VIDEO:

Ivana Smrk


02:29

Chefica Ivana Smrk objašnjava najčešće greške kod kuhanja riže


|
Video: Davorin Višnjić/PIXSELL

Sastojci:

200 grama ječma, 750 ml pilećeg temeljca, dva dl bijelog vina, jedan luk, češanj češnjaka, tri žlice maslinova ulja, dvije grančice svježeg timijana, jedna tikvica, šaka svježeg peršina, malo maslaca

Broj osoba: 2

Priprema: 15 minuta



Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.





Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...