Kolač za prste polizati! Tarte tatin – najslađe francusko čudo


Namirnice u ovom receptu dovoljne su za šest do osam ljudi, a za pripremu odvojite oko 45 minuta.

POGLEDAJTE VIDEO:

Trikovi za dizano tijesto


00:34

Slastičarka Suzana Kvesić otkriva kako napraviti najbolje dizano tijesto


|
Video: Davorin Višnjić/PIXSELL

Priprema:

U posudu s debljim dnom dodajte šećer, stavite na vatru i pustite da se otopi. Nemojte miješati, tek povremeno protresite posudu. Dok pripremate karamel, jabuke očistite i narežite na kriške. Posložite ih u tavu pa kuhajte sve pet minuta na laganoj vatri. Maknite s vatre, a posudu prekrijte lisnatim tijestom te po površini nožem napravite rupice. Tako pripremljen kolač ubacite u pećnicu i pecite od 20 do 30 minuta, dok lisnato tijesto ne poprimi zlatnu boju. Izvadite tart iz pećnice, pustite da se odmori, a zatim ga opreznim pokretima prebacite na podlogu okrećući tavu kako bi jabuke bile na vrhu, a tijesto na dnu. Šećer držite na vatri dok ne poprimi zlatnu boju, a zatim mu dodajte maslac i cimet. Tarte tatin odlično se slaže sa sladoledom od vanilije ili slatkim tučenim vrhnjem.

Sastojci:

lisnato tijesto, 500 g jabuka, 75 g maslaca, žličica cimeta, sok pola limuna, 100 g šećera





Source link