Fine švedske mesne okruglice | 24sata


Namirnice u ovom receptu dovoljne su za šestero ljudi, a za pripremu odvojite oko sat vremena.

POGLEDAJTE VIDEO:

meso


00:51

meso


|
Video: what’supcams/screenshot

Priprema:

U velikoj zdjeli pomiješajte krušne mrvice, mlijeko, jaje, češnjak, posolite i popaprite. Ostavite desetak minuta da krušne mrvice upiju mlijeko. Dodajte sitno nasjeckani crveni luk, mljevenu junetinu i svinjetinu te peršin. Dobro izmiješajte rukom i oblikujte 20 okruglica. U velikoj tavi zagrijte ulje i okruglice pržite tako da dobiju boju sa svih strana. Trebat će vam desetak minuta. Kad su dobile boju, izvadite ih iz tave i stavite sa strane. Nakon što ste izvadili okruglice iz tave, nemojte je prati jer će eventualni zagoreni komadići koji su ostali na dnu dati bolji okus umaku. Ubacite maslac i ostavite da se otopi pa dodajte glatko brašno i miješajte. Kada dobije zlatnožutu boju, ulijte temeljac i slatko vrhnje, dodajte senf i sojin umak. Nemojte soliti ako je temeljac već slan. U umak vratite mesne okruglice i prokuhajte minutu do dvije. Servirajte u umaku uz pire krumpir i malo džema od brusnice.

Sastojci:

50 g krušnih mrvica, 150 ml mlijeka, jaje, češanj češnjaka, 1/2 glavice crvenog luka, 500 g mljevene junetine, 250 g mljevene svinjetine, 2 žlice nasjeckanog svježeg peršina, sol, papar, 3 žlice suncokretova ulja za prženje; Umak: 50 g maslaca, 3 žlice glatkog brašna, 500 ml temeljca, 200 ml slatkog vrhnja, 1 žlica sojina umaka, žlica senfa, sol





Source link