Odličan ručak: Napravite slasne penne s umakom od blitve


Priprema ovog obroka će trajati oko pola sata, a od količine sastojaka najede se cijela četveročlana obitelj.

Sastojci:

560 g blitve, četvrtina šalice maslinova ulja, tri češnja češnjaka, četvrt žličice crvene paprike, pola žličice krupne soli, 340 g tjestenine, dvije žlice soka od limuna, parmezan

POGLEDAJTE VIDEO:

Svjetske zvijezde kod splitskog chefa dolaze na repete: 'Bono Vox se sav zašporka od gušta!'


00:43

Svjetske zvijezde kod splitskog chefa dolaze na repete: ‘Bono Vox se sav zašporka od gušta!’


|
Video: 24sata/pixsell

Priprema:

Operite blitvu. Nožem uklonite stabljiku s listova. Veće komade lista narežite poprečno na manje komade. U tavi na srednjoj vatri zagrijte maslinovo ulje. Dodajte zdrobljeni češnjak i pržite dok ne postane blago smeđ. Dodajte crvenu papriku i nastavite pržiti 2-3 minute. Češnjak, ulje i papriku prebacite u blender.

Foto: DREAMSTIME

U lonac ste pritom stavili vodu da zakipi, posolite je i uronite pripremljene listove blitve. Kuhajte dok ne omekšaju. Ostavite vodu u loncu za kuhanje tjestenine, poslije sačuvajte jednu šalicu vode. U blender s češnjakom dodajte kuhanu blitvu, 1/2 žličice soli, limunov sok i 1/4 šalice vode od kuhanja tjestenine. Blendajte dok umak ne postane gladak, dodajte vode od kuhanja. U lonac s tjesteninom dodajte umak i parmezan.



Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.





Source link