Naučite pet ‘jezika ljubavi’: Ako vam nedostaje ljubavi u vezi, možda se volite različito…


Ako stalno dolazi do nesrazmjera u potrebama vas i partnera, onda možda ne govorite istim “jezikom ljubavi”. Ovo je koncept koji je u svojoj knjizi predstavio bračni savjetnik Gary Chapman.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vida


01:19

Vida


|
Video: KanalRi

Njegova knjiga The 5 Love Languages ​​je prodana u 20 milijuna primjeraka, a pojedinci na mrežama čak navode vlastite jezike ljubavi, prenosi The Sun

Gary tvrdi kako poznavanje vaših preferencija i preferencija drugih može promijeniti odnose. Ovo su jezici ljubavi koje navodi:

1. Riječi potvrde

Oni koji govore ovim jezikom ljubavi žele da ih partner uzdiže komplimentima i ohrabrenjem, te im daje potvrde kada su uznemireni ili nesigurni. Ovaj tip partnera voli da im se govorom ili pisanim porukama kaže koliko ih se cijeni.

Foto: Dreamstime

2. Djela i usluge

Za ove ljude djela govore više od riječi. Oni koji spadaju u ovu kategoriju uživaju u nesebičnim, pomno planiranim djelima kojima im partner pokazuje koliko ih voli. Mogao bi im se svidjeti partner koji kuha njihovo omiljeno jelo, priprema im kupku, puni im gorivo u automobil ili im zalijeva biljke.

Foto: Dreamstime

3. Primanje darova

Ovi ljudi uživaju kada im se daju darovi. Ne radi se nužno o novcu koji je uključen, više o razmišljanju, brizi ili trudu koji je uložen u taj dar. To može biti primanje cvijeća, čak i ako nije posebna prigoda, ili jednostavno dobivanje simboličkih i sentimentalnih poklona.

Foto: Dreamstime_/ILUSTRACIJA

4. Kvalitetno provedeno vrijeme

Ovaj jezik ljubavi usredotočen je na zajedništvo i pažnju partnera. To može uključivati provođenje vremena u prirodi, večera nasamo bez distrakcija ili pak izlet na neko posebno mjesto.


5. Fizički dodir

Ovoj osobi ništa ne govori dublje od odgovarajućeg fizičkog dodira. Žele da ih partner poljubi za pozdrav, da bude nježan ili da samo provodi vrijeme ostvarujući fizički kontakt s njima.

Foto: Dreamstime



Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.





Source link