Nediljkova kći je zaposlena u Državnom odvjetništvu: 'Njoj ne dolaze takve stvari na ruke…'

Doznali smo zanimljiv detalj. Jedna od kćeri Nediljka Dujića, HDZ-ovog šefa Hrvatskih šuma, zaposlena je u Državnom odvjetništvu. I to istom Odvjetništvu koje je svojevremeno bilo nadležno za slučaj spornog stana u Šibeniku.

Podsjetimo, 24sata su otkrila kako je Anna Dujić, dosad najpoznatija po snimci na kojoj urla i vrijeđa vatrogasce, dovikujući im da su nakaze, jeftino kupila veliki stan u Šibeniku, a sad ga iznajmljuje turistima kao apartman s četiri zvjezdice. Također, otkrili smo kako je MORH pokušao izbaciti Dujića iz tog stana, kojim se koristio još od 1991., ali nisu uspjeli. Objavili smo i sadržaj sudskih presuda kojima je naređeno da mora napustiti stan, ali Dujić to nije učinio.

Riječ je o stanu koji se sastoji od četiri sobe, kuhinje, blagovaonice, izbe, kupaonice, nužnika, dva hodnika i lođe. Ugovor je sklopljen u ožujku 2020. između Anne i MORH-a, a stan je plaćen 76.000 eura. Odnosno oko 830 eura po kvadratu. Jednokratno i bez kredita.

Nije jasno kako je Dujić ostao u stanu nakon presuda Općinskog i Županijskog suda u Šibeniku. Štoviše, u kupoprodajnom ugovoru za stan stoji i mišljenje zamjenika općinskog državnog odvjetnika u Šibeniku kako je ugovor sukladan važećim propisima. Istog odvjetništva pred kojim se vodio postupak iseljenja. MORH nam je potvrdio da je Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, kao zakonskom zastupniku, 2004. iniciralo postupak iseljenja Nediljka Dujića.

Sad doznajemo kako druga Nediljkova kći i Annina sestra već nekoliko godina radi u istoj instituciji. Pitali smo Nediljka je li to istina.

– Istina je, radi u Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, a posao je dobila putem javnog natječaja prije nekoliko godina. Što se tiče pitanja oko stana, moja kći je pravnica, ali nije šefica ni osoba kojoj takve stvari dolaze na ruke – rekao nam je Dujić.

Zamolili smo Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku da nam dostave dokumentaciju kojom je incirano iseljenje Dujića, ali rekli su nam da nisu u mogućnosti odgovoriti jer više ne čuvaju spis zbog isteka rokova i izlučivanja arhivske građe.



Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.



Source link